14 Haziran 2011 Salı

Büyüme Yolunda Minik Dokunuşlar...:)



Artık yavaş yavaş büyüyoruz.minnak minnak dokunmaya başladılar. ne tuhaf..galiba yavaş yavaş bende inanmaya başladım bu dokunuşlar sayesinde..
6. aya yeni girmemize rağmen 7aylık bir görüntümüz var.
yorulmalar ,uzanmalar erken başladı. İKİZ olduğu için normalmiş.
heralde son aylarda ev hapsi başlayacak alış-veriş yapmam lazım.
hastane çantasında neler bulunmalı.? ilk alınacaklar neler? bunlar şimdiki sorularım..
cevaplaması tecrübeli annelerden ..
huzurla kalın...
en sıkıcı durumdan çabucak kurtulmanız duası ile...

8 yorum:

  1. Şimdilik minik dokunuşlar bir süre sonra karşında oturan birisi bile karnının hareketlerini izleyecek karnının resmen dalgalandığını göreceksin :)Çok güzel bir duygu canım :)
    Hastane çantanda iki adet gecelik bulundur canım pijamadan daha rahat oluyor emin ol.Ayrıca yatarken yukarıya doğru toplayarak yatabilir geceliğinin lekelenmesini önleyebilirsin.Bol miktarda pet olsun yanında ve yedek iç çamaşırı.Sanırım ekim ayında olacak doğumun biraz serin olabilir çorap al mutlaka yanına.Tabii bardak,tabak,çatal,kaşık,peçete,ıslak mendil.Ve mutlaka Kayısı Meyve Suyu.doğumdan sonra (gayet açık yazacağım pardon)rahat tuvalete gidebilmen ve doktorların önemsediği şu gazı rahat çıkarabilmen için en büyük yardımcın olacak kayısı suyu.
    Bebekler için hastane çıkış setleri , havanın durumuna göre bebek battaniyeleri,nazar boncuğu,bir paket bez,mama gerekirse doktorların söyleyeceklerdir tatlım.Fakat mutlaka her memeye tuttuktan sonra bir-iki kaşık su ver mutlaka sarılık olmaları riskini ortadan kaldırmış olursun.Ve ilk üç gün sütün gelmezse moralin bozulmasın üç günde ancak sütün iner.
    Soracağın birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Arkadasim dogum cantasina dogumdan sonra kendini iyi hissetmek icin goz kalemi allik,kucuk bir ayna,deodorant,geceliklerine uygun sac bandi tac,tarak mutlaka koy.
    Gogus uclari catlamasin diye satilan emzirmeye engel olmayan krem edinmeni tavsiye ediyorum.Gogus pedi ve emzirme sutyenide bence gerkli.
    Dogum sonrasi eve donerken farkli birsey girmek isteyebilirsin,ornegin ayaklarin sis olabilir,terlik iyi olabilir.Ben oglumdan eve hastanenin terlikleri ile donmustum.
    Ayrica ilk anlari kaydetmek icin kamera ,fotograf makinasi onemli...(ben catlarim burdan yoksa)
    Ozel hastaneler cocugun bezi ,annenin pedi gibi ihtiyaclari veriyor.1-2 tane her ihtimale karsi alabilirsin.Yada kontrole gittiginde neleri karsiladiklarini sorup ogren..
    Bu arada son haftalarda dogum yapacagin mekani ve odanida gormeyi talep et,gozun alisssin,son dk soklari yasama
    Unutmadan en onemli ihtiyac bence sabahlik,mutlaka mevsimine uygun rahat bir tane edin.Birde dogumdan sonra usume ve terleme olabiliyor sal gibi birsey olabilir,

    YanıtlaSil
  3. Ayrica ikiz annesine katilmiyorum.Kesinlikle su verme anne sutu cocugun su ihtiyacini karsilar.Ben hic vermedim sarilik olmadilar.
    Kirli poseti,bebek icin pisik kremi,havlu pecete yada havlu ...birde cnm yaninda refakatci nasil bir otamda kalacak ona bak ve kim kalacak karar ver.Duruma gore refakatci icin atistirmalik yada terlik seccade ihyiyac olabilir.

    YanıtlaSil
  4. ikiz annesi:arkadaşların karnını gözetlerdik.gerçekten tamin edebiliyorsun.ne tarafının karnına dayandığını. galiba benim acilen alış-verişe çıkmam lazım.ekim ayında inş.doğum dualarınızı bekliyorum.tavsiyelerin için teşekkürler kulağımda küpeolacak..

    YanıtlaSil
  5. NUR: makyaj malz. konusunda da haklısın insan kendini iyi hissetmek ister heralde.tavsiye ettiğin şeyleri listeme ekleyeceğim.
    doğumun nasıl ne zaman olacağını çok merak ediyorum.Rabbimhayırlarla göstersin inş. kamera konusunda da haklısın heralde başımdabirsürü olur. bizim kızlar başta...inş...

    YanıtlaSil
  6. Canım tabii su verip vermeme konusu sana kalmış ama ikizlerde özellikle de sezeryanla olan doğumlarda anne sütü geç indiği için su problem oluyor ayrıca mama vereceğin için doktorun da su vermeni önerecektir aksi takdirde bebekler kabız oluyor.
    Burada Çınarlı maalesef yedek ped ve çocuk bezi vermiyor diğer özel has. durumlarını bilemiyorum tabii.
    Nur arkadaşına katılıyorum göğüslerin için krem mutlaka al sonradan çok işine yarar ilk etapta sürüyor olman.Hatta sekizinci ayından itibaren sürebilirsin daha iyi olur.
    İnşallah kolay bir doğum olur canım senin için.

    YanıtlaSil
  7. ikiz annesi : bakalım neler olacak ,ben istanbuldayım canım çınarlı deyince izmir geldi aklıma:)krem emme konusu evet sezeryan olacağı için geç olacak ama inş hep emerler. emzirmek istiyorum çünkü..:)8. aydan sonra neden ki çatlamasın diyemi anlayamadımkusura bakma :)?! sorry..

    YanıtlaSil
  8. Evet canım çoğu doktorlar bunu öneriyor istersen doktoruna bir danış.

    YanıtlaSil

şirin yorumlarınızı okumayı seviyorum..hadi bakalım sen de yaz bişeyler..