KABAKLI KREP (mücver):
3 adet kabak
5 yemek kaşığı un
yarım demet dereotu
200 gr.beyaz peynir
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
arzuya göre karabiber, kırmızı biber, kimyon baharat eklenebilir.
4 yumurta
yapılışı:
derin bir kabın içine kabakları rendeleyelim.
dereotunu ince ince doğrayıp kabın içine alalım.
peyniri rendeleyip malzemeye ekleyelim.
un, sıvıyağ ve tuzu ekleyip karıştıralım.
iyice karıştırdıktan sonra ayrı bir kasede 4 yumurtayı çırpalım.
kabaklı malzemenin içine ayrı bir kapta çırptığımız yumurtaları ekleyelim .
çok fazla çırpmadan karıştıralım.(yumurtayı ekledikten sonra çok çırparsak tavada kızartırken dağılma olur)
bu sırada ocağın üstüne yapışmaz tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ dökerek altını yakalım.
1 yemek kaşığı ile malzemeden 1'er kaşık alarak köfte gibi dökelim kaşığın tersi ile düzeltelim yayalım.orta ateşte kızartalım. (bir seferde tavanın büyüklüğüne göre 5-6 adet koyabilirsiniz.)
afiyet olsun..eğer tavaya fazla yağ koymuşsak krepler yağlı olur.
PÜF NOKTASI: yumurtaların en baştan malzemeye eklenmemesinin sebebi tavaya yapışmadan dağılmadan fazla yağ çekmeden pişmesini sağlamaktır. AFİYET OLSUN..
mmmm nefis görünüyor. En kısa zamanda deneyeceğim :)
YanıtlaSilselamlar..
harıkaydı gercekten denenmelı mutlaka..
YanıtlaSilmeryemcim izmirde deneyelim afiyet olsun nohut oda...:)
YanıtlaSil