20 Ocak 2011 Perşembe

EV SAHİBİN Mİ VAR ..DERDİN VAR...


BENİM DE EVİM OLEYDİ..
BACASI ŞÖYLE TÜTEYDİ...

biribirni anlamayan 2 insan grubu:
1 kiracılar
2 ev sahipleri
 galuu belaa dan beri anlaşamayan bu tipler birbirlerini hiç sevmezler.kendi dünyalarında  ne kadar iyi insan olurlarsa olsunlar bir araya geldiklerinde önyargıları nedeniyle birbirlerine ulaşamazlar ve arada ki duvarlara TOSLARLAR..
birbirlerini hiç anlamazlar anlamak istemezler..anlaşmazlar anlaşmak istemezler....
evsahibine göre kiracı hep sorun
kiracıya göre ev sahibi hep dert..

bizim çocukluğumuzun bir bölümü kiracılıkla geçti... annecağızlarım sağolsunlar aza kanaat edip, bizi de buna alıştırıp, canımızı dişimize takıp ergenliğimizde kendi evimizdeydik çok şükür..annemhep derdi bir evsahibi olursam kiracım da olursa bayram da seyranda kiralarını almıycam işlerini görsünler ...öylede yaptı Allah razı olsun...bizim kiracılar yaşadı...
eee evlendik.istanbuldayız KİRACIYIZ..daha nediyim.demi.Allh acısın gari bize.
Alıyoz maaşı ev sahibine al ben yiyemedim sen ye diyoz veriyoz.(eyvah eyvah takıldı dilime)
ilk evimi severdim beni deli eden yanları olsada ...ama çok soğuktu 300 tl doğalgaza ödeyipte ısınamadığımızı 4.yılımızda farkettik. o can havliyle başka bir ev bakmaya başladık. tabii emlakçı tuzağına düştük...
işte ev sahibi ev sahipliğini çıkarken yapıyor. (R'ler gelmeye başladı)
her zam zamanı ki o evsahibimiz sağolsun alamancıydı... % 20 zam yaprdı..biz şunu düzeltelim dediğimizde de hemen piyasa karşılaştırılması yapılır ve son cümle herkes bilir:
İŞİNE GELİRSE BÖYLE GELMEZSE ÇIKARSIN...
evet işimize gelmedi onun ummadığı bir anda biz ÇIKIYORUZ deyiverdik.emme velakin depozit hala içerde  o hala dayılanıyor.durun bakalım bi çıkın eve bakalım.. ondan sonra paranızı veririz. 500 dolar depozit almış bu adam zamanında bizde onu kurtarma çabası tabiikide.
o dönem çalışıyordum.eşyalarım taşınırken evde bile değildim sağolsun 2 anne de gelmişti.ev sahibi gelmiş eve bakmış :HAH ŞÖYLE EVİ BÖYLE BIRAKSALAR NE GÜZEL DEPOZİTİ HEMEN VERELİM AMA EVİ BATIRIP ÇIKIYORLAR..KARDEŞİM bla bla bla...sonra pişmalık ve altında ben şimdi nerden kiracı bulacam düşüncelerinin gizliliğini taşıyan :E NEDEN KONUŞMADAN ÇIKIYORUZ DEDİLER,SÖYLESELERDİ % 10 YAPARDIK. BİZ ONLARDAN MEMNUNDUK.. tabi memnun olursun ayın 15 i trak kira elinde... çoluk yok çocuk yok. evi yıkıp döken yok..

2. evimdebir site ısınmasına aldandık geldik.kapılar eski kooperatif kapısı kapanıyor ama kilitlenmiyor evsahibi bunu bize yutturmakiçi kapı kollarını değiştirmiş yeni yakmış ama kapı arkasında sizi bir süpriz bekliyor.çengel evet bildiğiniz çengel...ve biz o can havliyle nasıl bu evi kabul ettiysek.anca 2 yıl dayanabildik daha 2 yılda dolmadı..kiramız yükseldikçe yükseldi. aidatla birlikte geçen sene zam zamanı çok komikti. neymiş efendimt eyzecaazımızın bizden aldığı kira ilaç parasına yetmiyormuş.. tövbee bu nasıl hastalıktır. abartıya bakar mısınız? ölemi dedik..
dur bizsize yapacağımızı biliriz..
geçen hafta şu an ki kiramızın  2OO TL altında bir ev bulduk. eşimin arkadaşı çıkıyor içinden kendi evine..ev güney doğu cepheli...3*1 2 balkon biri kapalı ...falan filan site, halı saha,çocuk parkı,güvenlik kamerası,güvenlik..ve şimdiki kiradan daha uygun.. gittik gördük.. bakalım inş. bu evden memnun kalırız da burdan da kendi evimize çıkarız.
Gelelim bizim ev sahibine tel. edildi ÇIKIYORUZ denildi.bizimkiler tutuştu...biz sizden memnunduk.. e tabi tıkır tıkır kira hiç aksamıyor. evden şikayet eden yok. şunu yaptır bunu yaptır diyen yok...son rakaç kere aradı bizi..yok bu sene zam yapmayacakmış ta....seneye de sadece 30 tl zam yapacakmış ta...

ya kardeşim tutuşmadan önce geçen sene geçip karşımıza atıp tutmasaydın,yok zaten ucuza vermişmişte..ilaç parasına yetmezmişte...biz hala yok olmaz deyincede .. eee ben şimdi sana ÇIK mı deyim de
 valla kiracıyız ama gururluyuz kardeşim.. bize yanlış yapmayacaktın...
ÇIKIYORUZ İŞTE...KAL SENDE KIŞ GÜNÜ ÖÖLEEE!
kafam bozuk 
başlığa göre ev sahibi ve kiracıların isteklerini sıralayacaktım ama neyse anlayıverin gariii...
haklıyım ama...demiii.

2 yorum:

  1. Allah yardımcınız olsun.İnşallah keyfinize göre birevin sahibi olup rahat edersiniz.Çok şükür hiç kira sıkıntısı çekmedim evlendim eşimin evi vardı küçük biraz ama olsun kendimizin hiç olmazsa .darısı size.
    Kalbinizi sıkmayın dua edinsabredin oda olur umarım
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. yeni gelin'e sevgiler;2 göz olsun benim olsun derler ya..inş. en yakın zamanda bizde kavuşuruz kendi evimize...teşk. ederim dua ile..

    YanıtlaSil

şirin yorumlarınızı okumayı seviyorum..hadi bakalım sen de yaz bişeyler..