27 Nisan 2011 Çarşamba

RAHMETTEN DAMLALAR

    Ee! blogumuz açılmış diye sevindik öle kaldık..nedeni elimde fotoğraf yok yazacak şey çok hangisinden başlayacağımı nasıl anlatacağımı bilemiyorum..yaşadıklarım,heyecanlarım,merak ettiklerim var...sorularım var...ne yapacağını şaşırmış şaşkın tavuk gibiyim..sorularımın hepsini soracağım sizlere, tecrübeli bayanlardan yorumlar bekliyorum..
   
 Diyerek bir giriş yaptık bakalım.. Evet bize uzun gelen belkide bitmeyeceğini sandığımız bir dönemden Elhamdülillah rahatlayarak çıktık. Yaşadığım tecrübeler beni yıpratmış ,daha ne kadar deneyebilirim soruları kafamda yer etmeye başlamıştı..Bu gibi sağdan soldan yaklaşan muzur manilerden uzaklaşmaya çalışmak bencileyin nefsi için pek zordu gerçekten..Tırnaklarım artık kalmamıştı nerdeyse...ama şimdi rahatlıkla uzayabiliyorlar..Daha önce de yazmışım taşındım, tatiller geçti..Ben işi bırakmak zorunda kaldım, eve transfer oldum ki haaala hevesim varken çalışmaya...ama hepsine deydi..


Rabbim bizi sevindirdi..şükür namazları kılındı..dualar edildi ediliyor..sadakalar verildi..
Hepsi sadece ve sadece bir emanete sahip olmak içindi...testler yapıldı..sonuçları her saatin saniyeleri sayılarak alındı...POZİTİF...evet artık benimde iki çubuklu bir test sonucum vardı. Değeri 0,1 'den yüksek bir kan sonucum vardı..Rahmetine sığındığım sonsuz merhamet sahibi bize de rahmetinden bir damla gönderiverdi...ne kadar şükretsek az..bir mucizeyi canlı canlı yaşama fırsatımız vardı artık...
Hayallerin ucu bucağı yok..sonra bir damla daha damladı rahmet deryasından ve biz İKİZ olduğunu öğrendik..Yüce Yaradan bize iki melek bahşetti..
İşte heyecanlarım..şaşkınlıkla birlikte şimdi çok huzurluyum..gelecek günlerden hem korkuyor hem de umutlanıyorum..hayallerim,meleklerim ve biz...şimdilik iyiyiz..

Çok sıkıntılı olmamakla birlikte 6 kiloyu üzerimden atan bir 3,5 ay geçirdim. daha cinsiyetleri belli değil..2 haftaya öğreneceğiz inşaallah.. 
Evet teyzeleri..şimdi soruyoruz size, anlatın bize hamiş- tombiş bir anne adayıyken ne yapmıştınız..? Ne yemiştiniz ? Ne içmiştiniz? Ben şaşkınım ne yapacağım bilmiyorum tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Sadece yeme-içme değil..diğer konularda da ..Size güveniyorum..

HER YARADILANA SEVGİ VE MUHABBETLE EN ÖNEMLİSİ DUA İLE...
 fotoğraf yok diyordum en iyisi şu sıralar en çok yediklerimden örnekler..





11 yorum:

  1. Ayy ay tebrik ediyorum, hayirli olsun saglikla kucagina almayi nasip etsin HZ.Allah :) su an ben de erik yiyiyorum ama hamile degilim :))

    Dr'in soylemistir mutlaka tabii ama ben her gun sut icmistim, yumurta yedim, hamur islerinden cok uzak kalmadim :) normal ne yiyorsam yedim, yuruyusumu yaptim, hamile bayanlar icin vitamini aldim, Tr'de de var bildigim burada Gnc de satiliyor sonra hurma yedim dogum kolay olsun diye :)) aklima gelenler bunlar,

    YanıtlaSil
  2. new york'tan; çok sağol Allah razı olsun..süt hiç içemiyorum..dr.artık daha sonra calsiyum takviyesi verecekmiş.yumurta ilk başlarda çok yemek zorunda kaldım şimdi birşeylerin içindeyiyebiliyorum..bakalım artık zorlamam lazım galibaaa.:)teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  3. senin adına çok sevindim. Mevlam tamamına erdirsin.

    YanıtlaSil
  4. Allah analı babalı büyütsün inşallah çok sevindim

    YanıtlaSil
  5. Canım Allah analı babalı büyütsün sağlıkla kucağına alırsın inşallah.
    Öncelikle ilk zamanlar kilo vermen çok normal sonrasında alıyorsun ama dikkatli ol.Özellikle de ikiz taşıdığın için aman üç kişilik ye sözlerine kulak tıka bence.Ben 58 ile hamile kalıp 74 ile doğuma gitmiştim doğumdan sonra 55 kiloydum:)
    Hamur işlerine pek düşme canın isterse elbet ye ama az ye çünkü bunun bebeğe bir faydası yok sadece sana kilo olur.Bol balık,sebze,yeşillik tüket.Ve bir de ikiz oldukları için demir oranında bir düşme yaşayacaksın kansızlık olabilir normal bir durum doktorunun verdiği kan ilaçlarına ek olarak bol et tüketmeni tavsiye ederim bunun için.
    Ayrıca fındık,ceviz,kivi,çilek mutlaka tüket.
    Fakat sosis,salam,sucuk ve pastırmadan uzak durman gerekiyor içlerinde bulunan bazı maddeler bebeğe zararlı maalesef.
    Uzun oldu kusura bakma :)Aklıma gelenler bunlar sağlıklı bir hamilelik geçirirsin umarım en güzel zamanların keyfini çıkar:)

    YanıtlaSil
  6. Tebrik ederim .Rabbim hayirlisiyla kucagina almayi nasip etsin insaallah.
    Dikkat et kendine bol bol dinlen bence:))

    YanıtlaSil
  7. Neval,Gülşah;amin inş.teşk.ederim.
    tecrübeli ikiz annesi ;
    tavsiyelerine uyacağım,zaten kan şurubu başladı :( tadı berbat ama napcan içiyoruz.balıkta sıkıntı yaşıyorum ama zorlayacağım artık,ayrıca ben sana izmirli olduğumu söylemişmiydim:)?
    tuana berra;sağolasın evdeyim ya o köşe buköşe yatıp duruyorum.

    YanıtlaSil
  8. Cnm keske bu ozel doneminde yaninda olup sana yemek hazirlayabilseydim .Ben o donemde iken baskasinin pisirdigi daha guzel gibi geliyordu:)Neyse arkadaslar guzel noktalara deginmisler ben de bir ikisey ekleyeyim...Su cok onemli icinde bulunduklari sivi miktarini dengede tutmak icin duzenli su icmelisin. Balik yeme sikligini artirabilirsin.Ancak ton baliklarindan uzak dur .Yuzey baligi turunde kucuk baliklar tecih et...
    Pazardan peynir,ve cig kofte yememen gereken seylerden..
    Son uc ay hergun bir iki hurma cok sifali..
    Zaten sen yaz hamilesisin arkadasim istesende cok almazsin,canin meyve ve fresh seyler ister cunku hamileler hava sicakligini herkese gore 2-3 derece fazla hisseder:) canim dostum Allaha emanet ol:)

    YanıtlaSil
  9. NUR;uzaklar yakınoluverseydi de görüşüp konuşuverseydik.bu dönemde senin engin tecrübelerinden faydalanıp rahatlamak bana iyi gelirdi.

    YanıtlaSil
  10. Aaaa söylememiştin canım haberim yoktu şu an neredesin ??
    Kan şurubunun tadı kötüdür bir yudum şeftali meyve suyunun içine karıştırarak iç ben öyle yapıyordum bu arada eğer kan miktarında düşüş olursa günde iki kere içmek zorunda kalabilirsin kan şurubundan ben öyle içmiştim:( et yemeye gayret et.

    YanıtlaSil
  11. ikiz annesi: şu anda istanbuldayım 7 yıl oldu.bi nevi gelin geldik buraya..ama izmirde doğdum büyüdüm.sen nersindesin?
    tembihlerine uyacağım.kızçelerini öp benim için..

    YanıtlaSil

şirin yorumlarınızı okumayı seviyorum..hadi bakalım sen de yaz bişeyler..