21 Mart 2012 Çarşamba

ikizlerle ilk zamanlar -2

minak pıtırcıklarım 5.5 ayı devirdiler 6 ayı tamamlayacağız inş. hamileyken yapmakistediğim bazı programları yapamadım. süslerini hazırladığımız halde bebek mevlüdümüzü yapamadım. ah nerdeee. gerçekten bekara eş boşamak kolay gelirmiş.doğumdan sonra ben bi kendimi unutmuşum orada filim kopmuş. neler yaşadığımı ara-sıra hatırlıyorum. bu da bana şunu anlatıyor ki,sevgi rahmet merhamet çekilen sıkıntıları unutturuyormuş.


doğum yaptığım hastaneden yediğimiz darbe hala bana dokunur.içim acır. güya en sayılı hastanelerimizden biri...
bebeklerim sarılık başlangıcıyla çıktı hastaneden,bana kimse demedi. aç kalmamaları gerekiyor yoksa sarılığı artar diye. acemi bir şaşkın daha anneliği bilmezken bu ince ayrıntıları nerden bilsin. Berrin uyur uyur uyur.muhsin ağlar ağlar ağlar. ilk 3 günümü hiç unutamam. Allah bebeklerimin hakkına girdiysem beni affetsin.
5. gün kontrole gelin dediler. gittik. süper lüx hastanemize.testler tahliller sarılık 19 ve 16 ..sınırda.

yatış dedi doktor hanım hazretleri. ve uygulamaya bakın ki ikiz bebeklere ayrı ayrı oda açmışlar. neymiş aletler büyükmüş odaya sığmıyormuş. bu benim sorunum mu acaba? neyse zor zahmet doktorun ikazıyla (burda hakkını yemeyelim) tek odaya alındık ki bir gece 1500 tl .idi. ama biz o hastaneden 2500 den fazla faturayla çıktık.neler neler. herşeye fatura kesmişler herşeye...siz anlayın artık.
o kadar içimiz acıdı. ve o gece muhsini kaybetmediysem Allah'a binlerce kez şükürler olsun. fototerapi aletini bilen bilir. ısı ve ışık kaynağı bir alet.yanlış uygulama yüzünden bebeğim bi tanem o kadar çok ağladı ki...
hala içim parçalanıyor. o ağlıyor ben onun başında ağlıyorum mahfoldum bittim.
sonunda nöb. hemşire uyandı da klimaları açtılar. bunun hakkını kim ödeyecek kim?!!!
ilk günlerin heyecanıyla orada da fotoğraf çekmişiz. hiç bakamıyorum biliyor musunıuz?
eve döndük. 3 gün sonra tekrar kontrol var ben gidermiyim o önünden geçmeye dayanamadığım hastaneye. başka hasteneye gittik ve sarılık tekrar nüksetmiş. ben elimde iki bebek hastane koridorlarında ağlaya ağlaya doktorlarla konuşuyorum. kabahati kendimde arıyorum.sürekli uyudukları için ememiyorlar ememedikçe aç kalıyorlar ve sarılık geçmiyor. çıkmazdayım. artık nöb.doktor mama takviyesi yapalım doymuyorlar. dedi.nasıl koştum mama aramaya gece geç saatte açık market bulduk. doydular. ama yine 1 gece hastanede yatmaktan kurtulamadık.

o günleri bilinçaltımda biryerlere sakladım bu gece ortaya çıktı.
lohusa yatağı diye birşey vardır bilirsiniz. annem de sağolsun benim için hazırlamıştıdoğuma giderken. ama bir kez yatmak rahatça uyumak nasip olmadı. (bunu takmıyorum evlatlarım sağlıklı olsun da),eve misafirler gelir kendi kendilerine salonda otururlar çünkü emzirmek için habire odaya çekiliyorum. zaten o vakit ısrarla gelmek isteyenleri anlayamadım hiç. düşünün evde pijama ile ayakta zor duran lohusa bir bayan ve bebek görmek isteyen eşimin arkadaşları ve onların aileleri. hemde çat kapı bazen... oyyy oyy:)o dönem kaç kutu minoset içtiğimi hatırlamıyorum.kaşıntılar...bu arada yemek yemem lazım süt olsun. bi ara bizim ede şu görüntü çok oldu ben bebekleri emziriyorum, annem bana kaşıkla birşeyler yedirmeye çalışıyor...analar kuzularını besliyor.:)

ŞİMDİ: çok şükür ikisi de iyi,maşallah barekallah. bugün ilk tarhana çorbalarını içtiler bile...

aslında amacımdan yine saptım bugünlğk böyle olsun. herkese bereketli günler.

13 yorum:

  1. gerçekten hem maddi hem manevi büyük imtihanlar yaşamışsınız .. çok şükür ki hepsi geçmişte kalmış... malum hastanenin adını çook merak ettim .. çewremde arayışta olup biçok pahalı hastanenin soygununa uğrayan anne adayı varkiii duydukça şok oluyorum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. malesef öyle .duygu sömürüsü,bilmediğin için korkutuyorlar seni.çok şükür Allah herkesin yavrusunu korusun sağlık sıhhat afiyetle:)

      Sil
  2. ben bebekleri emziriyorum, annem bana kaşıkla birşeyler yedirmeye çalışıyor...analar kuzularını besliyor.:) ağlattı beni canım benim ikizim yok bir kızım var şu an 11 aylık ama seni o kadar iyi anlıyorum ki 2 ay sonra anne olduğumu anladım ve kızımı koklaya bildim emzirmek için göğüs yaralarım vardı ve emzirme saatlerim ölüm saatlerim gibi geliyordu hatırlamak bile istemiyorum çok şükür bu günlere..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk günler gerçekten askerlik anıları gibidir.anneliğin cilveleri yaralar bir yandan için parçalanırken doyurmak zorunda olduğun bir bebek sana bakıyor.sabır işi gerçekten çok şükür

      Sil
  3. :(( çok üzülerek okudum yazını,şükür ki hepsi geçmiş evlatlarınla sağlıklı mutlu nice güzel günleriniz olsun bundan sonra inş..sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşk. nehirce geçti gitti çok şükür Daha büyük dert vermesin Allah herkese

      Sil
  4. canım benim ya.Neler yaşamışsın.Keşke yakın olabilsek diye geçirdim aklımdan.En azından destek olurduk birbirimize diye düşündüm.Allaha şükür iyiler şimdi.ama o hastaneyi şikayet et biryerlere.Adını çevrende duyurda imseye böyle yapamasınlar bir daha.
    Ben yavrularımı annem de beni beslior dedin ya tüylerim diken diken oldu.Ne varsa analar da var.
    Kayınvalidem de ben hamileyken oğlum canının istediğini söyle onu yapayım senin canın bişeyler çeker,lohusaykende oğlum sen rahat uyuyamazsın bebek gürültü yapar durur bizim eve gel de uyu derdi.:) herkes kendi yavrusunu düşünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla senin kayınvaldeye PESS diyorum başkabirşey demiyorum. bebeği hastaneden sadece sana vermişler heralde çok sinirlendim ya daha neler derdim de..

      Sil
  5. kıyamam :( benim logusalığım da zor geçti, bebek ilk başlarda antibiyorik kullandı, 3 gün hastanede kaldı, benim bacağıma birşey oldu, 40 gün basamadım falan derken toparladık çok şükür. şimdi sadece egzama derdimiz var, buna şükür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanada çok geçmiş olsun canım.Allah daha büyük dertleri uzak tutsun.hepimizden.

      Sil
  6. ya okurken içim daraldı.kendi yaşadıklarım aklıma geldi.evet belki sen kadar ağır şeyler yaşamadım ama bende çok göz yaşı döktüm,çok zorlandım...şimdi 56 günlüğüz ve hala zor bişeyler sabır ve inatla geçecek bu günler de diyorum.Allah hepimizin yardımcısı olsun...

    YanıtlaSil
  7. Allah bağışlasın..çok tattlılar...b

    YanıtlaSil
  8. Çok güzeller Allah bağışlasın. Benim doğum hikayem de epey acıklıydı :( Neyse ki şimdi sağlıklılar.

    YanıtlaSil

şirin yorumlarınızı okumayı seviyorum..hadi bakalım sen de yaz bişeyler..