4 Nisan 2012 Çarşamba

EV SAHİBİNİN 1 EVİ, KİRACININ 1000 EVİ

Başlıktan da anlaşılacağı gibi bize yine yol göründü. ev sahibi evi satışa çıkardı. SATACAK kararlı.. ilginç olan ev sahibinin bize olan teklifi.
her ne kadar bulunmaz bir kiracı olduğumuzu bilsekte bu kadar da vazgeçilmez olduğumuzu bilmiyorduk. vala onore olduk ailecek:)) e tabi sen kirayı 15inden 15ine trink ödersen adama zam zamanı sorun çıkarmazsan fatura takmazsan,evine kendi evinmiş gibi bakarsan vazgeçilmez olursun.


ilk evimden taşındığımdan beri yerimi yurdumu bulamadım. taş yerinden oynadı bi kere.. gözümü açtığım ilk ev 5 yıl oturmuştuk orada İstanbul da ki ilk mahllem ilk mekanım kendi evim sanmış olacağım ki evde her türlü tasarrufu yapmıştım. aynalar yapıştırmalar. tablolar asmalar,boya badana kendi zevkime göre...oh deymeyin keyfime..
ama gelin görün doğalgaz faturası 400 leri bulunca bizim canımızdan yüksek sesle bir TAAAAK sesi duyuldu. o zaman bizimde göynümüz geçti evceğizimizden ve dış cephesi olan bir eve ani ama düşüncesiz bir geçiş yaptık. aynaları neleri o evde bıraktık geldik. çıkarken ev sahibi pek mutluydu. çünkü evi tertemiz ve hasarsız terkeylemiştik:(
2. evimiz ilk günler bize pek bi sevimli geliyordu amanında ne sıcaktı. dış cephe varya..
o evden de göynümüz çabuk geçti çünkü kirası gönül mönül bırakmadı. çünkü cepte gönül eyleyecek para kalmıyordu.
eşimin ağzında şuralarda bir site varmış lakırdısı dolaşmaya başladı. 2.evimizin 2oo tl altında dış cephesi  yapılacak olan şu an oturduğumuz evi bulduk.iyiydik hoşduk. bu yaz dışcephesi deyapılmıştı. taaa ki geçen haftaya kadar .
başta haberi vermiştim ev satılıyor. gelelim ilginç teklife ev sahibimiz yeni ev almış. bizim evi satıyor.adam bizi kaybetmek istemiyor o yüzden teklif üstüne teklif yağdırıyor.
1. yeni eve sizgeçin
2 taşıma ücretini kırışırız.
3. ilk ay kira vermezsiniz.
4. ve en cazibi aynı kiradan devam edersiniz.
ana.. adam kararlı bizi bırakmamak için tüm  olanakları seferber ediyor.
şimdi 4. teklifi cazip kılan nedir.
1. az katlı ve yine güvenlikli site olması
2. E 5 e yakın
3. minibüs cd. yakın
4. büyük pazara yakın
5. parka yakın.
6.merkeze yürüme mesafesinde
7.çok sevdiğim arkadaşıma yakın (hemde yakında doğum yapacak inş.)
8. muhit daha iyi (daha ii ve kira rtışı olmayacak)
ev sahibi elimizi kolumuz bağladı.


derkeeen
 birgün apartman girişinde alt katın ev sahibi eşimi sıkıştırmış kiracısından memnun değilmiş. sizin ev satılacak gelin benim evde siz oturun kirayı ayarlarız diye bayaaa bir ısrar kıyamet gitmiş.
annem bi bahaneyle alt kata gitti..evin içi şuan ki evimden daha iyiymiş. yerler  mutfak dolapları falan !!
amanın ben şimdi ne yapacağım.


ev sahiplerine ihale öneriyoruz. kimdaha az verirse oraya taşınalım bari...
demi ama bu devirde bizim gibi kiracı az bulunur valla.
hadin ii akşamlar derken
evden manzaralar:
 ek gıda - patatesli havuçlu irmikli çorbamız-maydanozlar eşliğinde sonra bana bunun içinde yeşil yeşil bi şeyler var demesinler inş. tabii




ek gıda
-havuçlu pazı yoğurt eşliğinde-






papatya prensesten tarifler :
-pazılı kek- denedik tavsiye ederim.

beni 2 minnak tavşan bekler size iyi günlerrr...

8 yorum:

  1. şirin annemm bizde sizdenizz babamda sağolsun ayın biri dedimi ev sahibinin kapısını çalar kirasını verir daha bi kere ev sahibinin bizim kapıyı çaldığını bilmiyorum çaldırmasında RAbbim boşver azınlıktayız ama doğru olanı bu olsa gerek:)...bi ara annemler taşınmaya kalktı da ev zor ısınıyor diye adam ısrar kıyamet ben sizin gibi kiracı nerden bulucam deyip 2 yıl aynı fiyattan kira ödettirdi:))yeni geçeceğiniz evde hayırlı olsun şimdiden bencede sizin gibisini zor bulurlar hangisi daha cazip teklif sunarsa oraya gidersiniz artık onlar yapsın seçimini:))kek şahane gözüküyor kuzuların mamalarıda afiyet şeker olsun hepsi sevgiler canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bi önceki evden çıkarkende ev sahibimiz çıkmayın kiraya zam yapmayalım diyodu.ama ilk yıl zamın alasını istemişti.neyse Allah kuzularımın yüzüsuyu hürmetine hayırlısını versin. iki bebekle taşınmak zor olacak ama.keki tavsiye ederim.

      Sil
  2. Yani sen vazifeni yap, Allah seni hiç sıkıntıya sokmaz..
    İdeal kiracı olunca, ev sahibi evi satacagı zaman, normalde yana yakıla yeni ev arayışına girilecegine, ideal kiracı olmanın semerelerini alıyor insan, Şimdi sec, begen , al :)
    Ne güzel :)

    YanıtlaSil
  3. EVET EVET KATILIYORUM CANIM:)BU ARADA MINNAKINA MAMALAR SUPER..............

    YanıtlaSil
  4. iyi kıvırdın sen çifte anneliği kardeş

    YanıtlaSil

şirin yorumlarınızı okumayı seviyorum..hadi bakalım sen de yaz bişeyler..