14 Mart 2013 Perşembe

ey insan evladı:şunu bilki;

1- ilk defa gittiğin evde üstelik çat kapı geldiğin bir evde ikiz bebek varsa ve sabah öğleye kavuşmamışa sen o evin çocuuunu "pasaklı seni" diye sevemezsin.bunu bil.
 ev sahibi buna rağmen sana kahve ikram etmişse insanlıkta nirvanaya ulaşmış demektir.

2- o ev sahibi ki;  komşu komşu diye inlediği bir anda seni bulmuş ve sana sanki sitenin en iyi komşusu senmişsin  gibi davranma hatasında bulunmuş da olabilir.

3- sen giyinip  kuşanıp tek evladını süsleyip püsleyip (Allah nazardan korusun) çıtı pıtı yola çıkıp çat kapı  eve dalıp bana kendimi EZİK hatta eziğin önde gideni hissetitrebilirsin ama sana yine de ikramda kusur etmem misafirimsin!!!

4- o ev sahibi ki;  iki bebesini oyalamaya çalışırken aynı zamanda temizlikyapmaya çalışıyor olabilir.üstü-başı dizi çıkmış pazar pijaması, saçı başı hapishane kaçkını olsa da sen geldiğin için sevinmiş iki kelam etme heyecanıyla dolu olabilir.

5-o çocuklar ki ;sana içten sıcaklık göstermiş,misafirperverlik genleriyle şirinlikler yapmış olabilirler.

sonuç: sen sen ol önce insan ol hoşgör. hor görme
EDEP YA HU eline diline hakim ol..
kalp kırma ..
heves kırma...
ezik görme...

 ezik miyim ben



11 yorum:

  1. Canım Can'ın sıkılmış belli, ne yazıkki çoğu zaman sadece kendi dünyamızda yaşıyoruz biz iyi olalım iyi hissedelim yeter , özellikle yapmamıştır misafirin inşallah, üç günlük dünya kırmaya kırılmaya değmez, takma kimseyi , ikiz çocukla tek başına çok zor, sen de yazmışsın ya aç açabildin kadar sineni umanlar gibi olsun, belki komşun ihtiyacı olan hoşgörüyü sende bulacaktır, imtihan herşey canım böyle düşün, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten şu yorumu yaptım bende ya bu cahil yani daha büyümemiş anlamında ya da ne dediğini bilmiyor :)hoşgördük ve tekrar beklediğimizi söyledik:)

      Sil
  2. Belki yanlış yaptığının farkında değil.Siz ona hoşlanmadığınız tavrını söylemezseniz o nerden bilecek.Yok dediğiniz gibi sizi ezmek istiyorsa,söyleyerek buna müsade etmemiş olursunuz.Dolayısiyle bir daha gelmiyecektir belki de.Aynı şeyleri yapacaksa gelmemesi daha iyidir.Konuşarak yapılan şeyden hoşlanmadığınızı veya tavrınızı belirtmeksizin ''bu benim için bir imtihan'' şeklinde düşünüp işin kolaycılığına da kaçmak sizin elinizde.

    YanıtlaSil
  3. hay allahım ya.. şaka gibi.. mümkünse bir daha beğenmediği eve gelmesin o arkadaş.. ayıp ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gelsin gelsin kardeş biz onu hoşgörümüzle eğitiriz:)

      Sil
  4. canım şu işe bak ya.:( niye benim komşum değilsin ki.yardım da ederdim hem ben sana.evde bende pazar pijamasıyla,tepeden topuzla gezerim .tepeden topuz günleri yapardık bizde.
    komşun bilinçli yaptıysa büyük ayıp etmiştir.umarım öyle değildir.Sen iyiliğini yap da bir daha ki görüşmesinde tavırları değişmezse uyar ,rahatsız olduğunu belirt lütfen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. komşumun kardeşiydi. ve ne dediğini de bilmiyordu sanırım hani patavatsız derler ya ondan :)takmadım ya muhabbet olsun. o da büyücek ablası:)

      Sil
    2. ya valla şu bloggerlardan niye komşum yokki tepeden topuz yapamam geçen sene doğumdan sonra bizimkiyle asker arkadaşı muhabbeti yapacak kadar kısa kestirmiştim saçlarımı anca alttan toplanıyo :)) ama fikir çok hoşuma gitti sağol yaa sevindim kızz:D

      Sil
  5. yazının okuyunca ağlıcağım geldi.banada uğrayan biri evinide temizlersin bi ara artık deyince gıkım çıkmadıda yaşlarım içime aktı.yahu gece 5 kez kalkmışım sabahın 8inde yataktan fırlamışım sana güleryüz tatlı dil gösterdim ama sen evimi teftişe gelmişsin haberim yok:(

    YanıtlaSil
  6. mahallii teftiş kurulu kurmuşlar haberimiz yok :)

    YanıtlaSil
  7. ikiz annesi olarak ne desem ne yorum yapsam bilemedim inan :),
    hislere tercüman olma durumu hani...

    sevgiler

    YanıtlaSil

şirin yorumlarınızı okumayı seviyorum..hadi bakalım sen de yaz bişeyler..